Represa de l’activitat presencial

Represa de l’activitat presencial
07/04/2021 Orfeó

L’Orfeó Universitari de València reprendrà els assajos presencials el dissabte 17 d’abril. El reinici dels assajos té lloc després d’una aturada de les activitats presencials de vora tres mesos, i que s’ha hagut de dur a terme a causa de la situació sanitària derivada de la covid-19.

Ara, però, l’agrupació tornarà a assajar per a fer front als diferents projectes que ha d’abordar de cara als propers mesos. Així, d’una banda, hi ha la participació en el festival Serenates al Claustre, de la Universitat de València, amb la interpretació de la Petite Messe Solennelle de Rossini i amb l’estrena de l’obra encomanada a la compositora resident del curs 2020-2021: This is Your Judgement, de Llum Martín. D’altra banda, l’Orfeó actuarà al Teatre Romà de Sagunt amb l’espectacle African Bach, sota la direcció del percussionista Jesús Salvador Chapi. Finalment, i a llarg termini, hi ha prevista la programació del Rèquiem de Mozart arreu de les comarques valencianes, amb l’orquestra de cambra Symphonia Orbitalis.

Igualment, la represa dels assajos implicarà reprendre d’altres activitats que a causa de la pandèmia s’han hagut d’ajornar com ara classes de tècnica vocal per als membres del cor.

Val a dir, així mateix, que la tornada a l’activitat presencial implica un esforç organitzatiu per part de l’associació. En aquest sentit, cal assenyalar que el cor s’ha hagut de dividir en diferents subgrups per tal de complir les exigències pel que fa a la distància de seguretat entre els cantaires. De la mateixa manera, l’Orfeó, assessorat per personal mèdic especialitzat, segueix un protocol sanitari molt estricte amb l’objectiu de garantir la salut dels membres.

Activitats en xarxa

Tot i que l’activitat presencial ha estat interrompuda durant tres mesos, l’Orfeó ha seguit duent a terme una tasca de divulgació musical i cultural constant. D’aquesta manera, s’han dut a terme classes de llenguatge musical per als coristes i s’ha organitzat el cicle Els Dimarts de l’Orfeó, en què orfeonistes especialistes en àmbits diversos han oferit xarrades didàctiques sobre temes socials, culturals i musicals. A més, des de l’agrupació es treballa per a enllestir el projecte BeethOUVen 9, per a la commemoració del 250é aniversari del naixement de Beethoven, i en la gravació de diferents peces musicals que veuran la llum durant aquest any.